Sabah 3 zeytin çekirdeğini yutun ve bir ömür boyu rahat olun…
Zeytinin çekirdekleri, meyve eti veya etrafındaki yumuşak kısım çıkarıldıktan sonra kalan sert yapıdır. Zeytin çekirdekleri genellikle çekirdekleri çıkarıldıktan sonra atılır.
Bazı kişiler zeytin çekirdeklerini kurutarak ya da öğüterek un haline getirerek farklı amaçlarla kullanabilmektedir.
Zeytin çekirdekleri döşeme malzemeleri başta olmak üzere birçok ürünün ambalajında, süs eşyalarında ve daha birçok endüstriyel uygulamada da kullanılabilmektedir.
Ancak sağlığa o kadar faydalıdır ki yaygın olarak bilinmemektedir.
Onun şifası özündedir
Zeytinin çekirdeklerini yutarak mide yanmanızı azaltın, bağırsaklarınızı güçlendirin ve kabızlığı giderin.
Kahvaltıda yutulan 2-3 adet zeytin çekirdeği, selülozu çözen enzimi aktive ederek sindirim sistemini güçlendirir.
Ülser ve gastrit gibi mide sorunlarına iyi gelir. Hemoroid ve prostatı önler. Özellikle erkeklerin tüketmesi tavsiye edilir.